Psycholoog

Onze begeleidingen zijn hoofdzakelijk gebaseerd op de oplossingsgerichte methodiek. We geven erkenning, zowel aan mogelijke problemen als je reeds bereikte successen. We ondersteunen jou bij je zoektocht naar je competenties en sterktes, de mogelijkheden en gewenste situatie in de toekomst.

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar. We vinden het in de eerste plaats belangrijk dat jij je goed voelt bij ons. We bespreken samen je hulpvraag of de hulpvraag van jou en je kind. Misschien weet je in het begin nog niet precies wat je hulpvraag is en dat lijkt ons heel normaal. We nemen de tijd die nodig is voor het verduidelijken van jouw persoonlijke hulpvraag. Aansluitend bespreken we wat jij ziet als de gewenste doelen en hoe we die stap voor stap kunnen bereiken. Elke stap gebeurt op jouw tempo en/of het tempo van je kind.

Heel wat kinderen en jongeren liggen met zichzelf in de knoop. Het is niet altijd gemakkelijk om hier als ouder mee om te kunnen gaan. Daarboven is ieder kind uniek en heeft ieder kind een andere manier om gevoelens en gedachten te uiten. Dit vergt een persoonlijke aanpak op maat van jou als ouder of opvoeder, het kind en binnen jullie gezin. Wij bieden individuele therapie aan waarbij je kind bij ons terecht kan bij emotionele, gedrags-  of interpersoonlijke moeilijkheden. Onze taak is om veiligheid te creëren en ruimte te maken om te kunnen bespreken wat er moeilijk loopt.
Samen kunnen we op een aangepaste manier werken rond thema’s zoals angsten, paniekaanvallen, stress, onzekerheden, suïcidale gedachten, etc. en om dit te kunnen omzetten in zelfvertrouwen, weerbaarheid en/of aanvaarding. Afhankelijk van de leeftijd en persoonlijkheid van het kind gebeurt dit op een speelse en creatieve manier. Ongeacht de leeftijd focussen we ons op de talenten en kwaliteiten van je kind, wat al goed loopt en hoe we dit kunnen vermeerderen of versterken.

We kunnen allemaal op een punt komen waarbij we voelen dat extra ondersteuning welkom is. Hoe dit zich uit en welke ondersteuning passend is, is voor iedereen anders. Door er ruimte, aandacht en woorden aan te geven worden sommige zaken meer zichtbaar en helder voor jezelf. We bieden een persoonlijke aanpak op maat waarbij jij de leiding krijgt. Het is belangrijk dat alles hier bespreekbaar is en dat we zoeken naar een aanpak die voor jou het beste werkt.

Voel je dat je nood hebt aan een gesprek omdat je minder goed in je vel zit? Dat je iets hebt meegemaakt dat je moeilijk kan verwerken, depressieve en/of suïcidale gedachten hebt of gewoon nood hebt om iets te bespreken? Maak je je zorgen om iemand die mogelijks aan zelfdoding denkt of ben je nabestaanden? Dan kan je bij ons terecht. We bekijken samen wat we voor je kunnen betekenen en hoe we je kunnen helpen.  

Heb je het gevoel dat je kind extra sociaal-emotionele ondersteuning kan gebruiken? Misschien heeft je kind fysieke klachten na een schooldag of stresssituaties? Misschien gedraagt je kind zich anders op school dan thuis, is het begrijpen of uiten van emoties moeilijk, of heeft hij/zij het moeilijk om sociale aansluiting te vinden?

Er kunnen zich allerlei zaken voordoen waardoor jij je als ouder ongerust maakt over het mentale welzijn van je kind.  Daarom willen we er graag zijn om je kind te ondersteunen in zelfvertrouwen, weerbaarheid, veerkracht, assertiviteit, het beter in hun vel zitten, emoties begrijpen en reguleren, omgaan met conflicten of sociale relaties, etc. Misschien zijn er nog andere zaken waaraan je denkt en waar je je kind bij wil ondersteunen. Aarzel niet om ons te contacteren, dan bekijken we samen wat we voor jou en je kind kunnen betekenen.

Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen bij ons terecht voor een intelligentie-onderzoek. Wil je graag de algemene cognitieve capaciteiten van jezelf of je kind in kaart brengen? Of heb je een intelligentie-onderzoek nodig voor een taalaanvraag bij de logopedist? Dan kun je bij ons terecht, zowel voor een verbale (vb. WIPPSI-IV-NL, WISC-V-NL, WAIS-IV-NL) als non-verbale intelligentietest (vb. WNV-NL, SON-R, Raven’s Progressive Matrices).

Tarieven onderzoek
Intelligentie-onderzoek (afhankelijk van de leeftijd tussen 45 min en 2u30), een verslag en een gesprek om de resultaten te bespreken.

Honorarium: €180,- inclusief verslag.

Tarieven individuele begeleiding
Een gesprek van 50 minuten

Honorarium: €60,-

Terugbetaling
De meeste mutualiteiten voorzien een vorm van terugbetaling. Dit kan u meestal op de website terugvinden onder terugbetaling psychotherapie. U kan dit formulier meebrengen en laten ondertekenen. Hoeveel sessies terugbetaald worden is afhankelijk van uw mutualiteit. Bij kinderen kan dit zelfs oplopen tot 50% per sessie.

×