Els Cox

Hallo, ik ben Els, logopediste in praktijk Contact. Al tijdens mijn studies en stages werd voor mij duidelijk dat ik graag met kinderen werk én dat ik het heel belangrijk vind om wat verder te kijken dan de stoornis of hulpvraag alleen. Ik zie kinderen en volwassenen graag in hun volledigheid, met alle talenten, moeilijkheden en dromen. Al tijdens het intakegesprek zal je merken dat ik heel breed bevraag en naar jullie verhaal luister om zo het onderzoek en de behandeling optimaal te kunnen afstemmen op de noden van de cliënt. 
 
Ik combineerde verschillende jaren het werk in een praktijk met een functie in het CLB. Dit was een heel boeiende combinatie die ik jaren met passie heb uitgevoerd. 
Naast logopediste ben ik ook mama van twee kleine kapoenen. Om voldoende tijd vrij te houden voor mijn gezin en samen te reizen (mijn andere passie) besloot ik in september 2022 om enkel nog als logopediste te werken bij praktijk Contact. 
 
Ik hou ervan om me heel regelmatig bij te scholen en op de hoogte te blijven van recente wetenschappelijke inzichten betreffende mijn specialisaties: taal- en spraakontwikkeling bij (jonge) kinderen en oromyofunctionele problemen. Sinds ik zelf kleine kindjes heb, besef ik nog meer het belang van preventie en vroege interventie bij taalmoeilijkheden en afwijkende mondgewoonten. Daarnaast hou ik er ook van om met volwassenen aan de slag te gaan om afwijkende mondgewoonten, die vaak al lang voorkomen, om te buigen naar gezonde mondgewoonten. 
 
Het is een fijne uitdaging om voor elke vraag, op elke leeftijd een passend antwoord te vinden en daar help ik je graag bij. Tot in de praktijk!
 

Bijscholingen

  • Zorgprogramma ‘Schisis van de Lip, Kaak en Verhemelte’ (UZ Leuven, 2023)
  • Studiedag Tongriemproblematiek (Let’s Speak Academy & Respire, 2023)
  • Mondmotoriek bij 0- tot 4-jarigen (Volmondig Academy, 2022-2023)
  • Liefdevol stoppen met fopspeen of duim (Happy Baby Coach, 2022)
  • Traject OMFT (Let’s speak academy, 2022)
  • Traject Fonologie in de praktijk (De Taaltoren Academy, 2022)
×