Tine Vangeneugden

Hallo, ik ben Tine, orthopedagoog bij Praktijk Contact. Na mijn studies Pedagogische Wetenschappen volgde ik de Specifieke Lerarenopleiding. Mijn ervaring deed ik o.a. op in een Observatie- en behandelcentrum en in het onderwijs; lager en (buitengewoon) secundair onderwijs. Al geruime tijd kriebelde het om ook buiten de schoolse context kinderen, jongeren en ouders te begeleiden. Deze droom kan nu echt in vervulling gaan.

Op persoonlijk vlak kan ik me het beste omschrijven als authentiek, creatief en rustig, maar met een perfectionistisch kantje, waar ik de afgelopen jaren in gegroeid ben. Ik heb geleerd dat een mens nooit ‘af’ is. Ik wil aan anderen meegeven dat dit unieke groeiproces de moeite waard is en iets is wat we moeten durven te omarmen.

Als mama van 2 kinderen ben ik bewust van de mooie kant van het ouderschap, maar zeker ook de uitdagingen die dit met zich mee brengt.

Loopt het thuis of op school niet zoals je het graag zou willen? Bots je tegen een aantal grenzen aan? Of lukt het leren niet? Ondervind je moeite met het organiseren of structureren? Dan wil ik jou daar graag bij ondersteunen en samen met jou op weg gaan.

Opleiding & bijscholing

  • Faalangsttraining (‘t Zonnekind, 2023)
  • Life Space Crisis Intervention  (DOCA, 2018)
  • Nieuwe Autoriteit (CGG, 2017)
  • Specifieke lerarenopleiding – gedragswetenschappen (KU Leuven, 2011) 
  • Master in de Pedagogische wetenschappen – orthopedagogiek (KU Leuven, 2010)
×