Bijles & Huiswerkbegeleiding

Bijles (fysiek of online bijles) en huiswerkbegeleiding voor kinderen van de lagere school, de middelbare school of studenten van het hoger onderwijs. 
Begeleiding door Tine & Lotte.

Huiswerkbegeleiding voor kinderen van de lagere school

Loopt het maken van het huiswerk niet van een leien dakje? Is het maken van het huiswerk steeds een opgave? Kunnen jullie extra ondersteuning gebruiken tijdens het maken van het huiswerk? 

Tijdens de wekelijkse huiswerkbegeleiding zullen we aan de slag gaan met het huiswerk van jouw zoon of dochter. Ook zal de leerstof vanuit de klas verder worden ingeoefend en geautomatiseerd. Indien nodig, kan er ook altijd extra uitleg worden gegeven bij moeilijke leerstof. 

Er zal worden gewerkt met een kleine groep, een persoonlijke aanpak staat dus steeds voorop. 

Online bijles huiswerkbegeleiding

Bijles en leren leren voor middelbare scholieren

We zien leerlingen waarvan het leren geruime tijd van een leien dakje liep. Maar vaak lopen ze vast bij de overgang naar het secundair onderwijs of wanneer ze plots complexere en grotere hoeveelheden moeten studeren. Voor ouders is het vaak geen evidentie om een gezond evenwicht te bewaren tussen helpen, overnemen en/of begeleiden. We richten ons op het ontwikkelen van praktische skills: het organiseren van de boekentas, een duidelijk overzicht creëren van de vakken, het leren werken met een studieplanner, doelen opstellen op korte en lange termijn, concrete studietips, het leren leren, samenvattingen maken, etc. Bovendien houden we het welbevinden van je tiener in het oog.

Ook bijlesssen voor specifieke vakken, zoals bijles wiskunde of statistiek, bijles fysica, bijles Engels, bijles Frans, etc. zijn mogelijk. De bijles kan zowel online doorgaan als in de praktijk.

Bijles en thesisbegeleiding voor studenten van de hogeschool en universiteit

We bieden fysieke en online individuele bijlessen/huiswerkbegeleiding aan voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar (middelbare schoolleeftijd en hogeschool/universiteit studenten)

Onze psycholoog Lotte heeft ruim 15 jaar ervaring in het geven van huiswerkbegeleiding en werkt reeds 5 jaar als (onderzoeks-)psycholoog. Ze geeft graag bijles over de vakken die ze zelf steeds ijverig en met veel plezier gestudeerd heeft. 

Lotte heeft veel ervaring met statistiek, SPSS en thesisbegeleiding. Verder studeerde ze Latijn en Oudgrieks in het middelbaar en spreekt ze vlot Italiaans, Frans en Engels. Je kan ook steeds bij Lotte terecht voor richtingspecifieke vragen i.v.m. psychologie. Tenslotte kan Lotte ook helpen met het opstellen van een studieplanning.

In samenspraak zal een individueel moment worden vastgelegd voor deze bijlessen. Eén sessie duurt 60 minuten tot 90 minuten. Zowel fysieke bijles als online bijles is mogelijk.

Online bijles

Voor oudere kinderen, middelbare scholieren en studenten is online bijles mogelijk. Online begeleidingen kunnen ook ‘s avonds gepland worden of in het weekend. 

Individuele begeleiding:

Lager: €40/uur
Middelbaar: €42,50/uur
Hoger onderwijs: €45/uur
Thesis: €60,-/uur (inclusief nalezen)

×