Psycholoog

Psychologische begeleiding en onderzoek in Diest voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Door Silke & Lotte.

Algemene werkwijze

Onze begeleidingen zijn hoofdzakelijk gebaseerd op de oplossingsgerichte methodiek. We geven erkenning, zowel aan mogelijke problemen als je reeds bereikte successen. We ondersteunen jou bij je zoektocht naar je competenties en sterktes, de mogelijkheden en gewenste situatie in de toekomst.

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar. We vinden het in de eerste plaats belangrijk dat jij je goed voelt bij ons. We bespreken samen je hulpvraag of de hulpvraag van jou en je kind. Misschien weet je in het begin nog niet precies wat je hulpvraag is en dat lijkt ons heel normaal. We nemen de tijd die nodig is voor het verduidelijken van jouw persoonlijke hulpvraag. Aansluitend bespreken we wat jij ziet als de gewenste doelen en hoe we die stap voor stap kunnen bereiken. Elke stap gebeurt op jouw tempo en/of het tempo van je kind.

Individuele therapie voor kinderen en jongeren

Heel wat kinderen en jongeren liggen met zichzelf in de knoop. Het is niet altijd gemakkelijk om hier als ouder mee om te kunnen gaan. Daarboven is ieder kind uniek en heeft ieder kind een andere manier om gevoelens en gedachten te uiten. Dit vergt een persoonlijke aanpak op maat van jou als ouder of opvoeder, het kind en binnen jullie gezin. Wij bieden individuele therapie aan waarbij je kind bij ons terecht kan bij emotionele, gedrags-  of interpersoonlijke moeilijkheden. Onze taak is om veiligheid te creëren en ruimte te maken om te kunnen bespreken wat er moeilijk loopt.
Samen kunnen we op een aangepaste manier werken rond thema’s zoals angsten, paniekaanvallen, stress, onzekerheden, suïcidale gedachten, etc. en om dit te kunnen omzetten in zelfvertrouwen, weerbaarheid en/of aanvaarding. Afhankelijk van de leeftijd en persoonlijkheid van het kind gebeurt dit op een speelse en creatieve manier. Ongeacht de leeftijd focussen we ons op de talenten en kwaliteiten van je kind, wat al goed loopt en hoe we dit kunnen vermeerderen of versterken.

Individuele therapie voor volwassenen

We kunnen allemaal op een punt komen waarbij we voelen dat extra ondersteuning welkom is. Hoe dit zich uit en welke ondersteuning passend is, is voor iedereen anders. Door er ruimte, aandacht en woorden aan te geven worden sommige zaken meer zichtbaar en helder voor jezelf. We bieden een persoonlijke aanpak op maat waarbij jij de leiding krijgt. Het is belangrijk dat alles hier bespreekbaar is en dat we zoeken naar een aanpak die voor jou het beste werkt.

Voel je dat je nood hebt aan een gesprek omdat je minder goed in je vel zit? Dat je iets hebt meegemaakt dat je moeilijk kan verwerken, depressieve en/of suïcidale gedachten hebt of gewoon nood hebt om iets te bespreken? Maak je je zorgen om iemand die mogelijks aan zelfdoding denkt of ben je nabestaanden? Dan kan je bij ons terecht. We bekijken samen wat we voor je kunnen betekenen en hoe we je kunnen helpen.  

Tarieven individuele begeleiding
Een gesprek van 50 minuten

Honorarium: €65,-

De meeste mutualiteiten voorzien een vorm van terugbetaling. Dit kan u meestal op de website terugvinden onder terugbetaling psychotherapie. U kan dit formulier meebrengen en laten ondertekenen. Hoeveel sessies terugbetaald worden is afhankelijk van uw mutualiteit. Bij kinderen kan dit oplopen tot 50% per sessie.

×