Bijles & Huiswerkbegeleiding

Nieuw! 

 • Huiswerkbegeleiding voor lagere schoolkinderen (2x per week: elke dinsdag en vrijdag van 16:30-17:30) Startdatum: 3/10/2023
 • Leren leren en plannen & organiseren voor middelbare scholieren (1x per week: elke maandag van 19:00-20:30) Startdatum: 2/10/2023
Interesse om deel te nemen aan een groepje? Of heb je liever individuele begeleiding? Vraag meer informatie aan via het contactformulier.

Loopt het maken van het huiswerk niet van een leien dakje? Is het maken van het huiswerk steeds een opgave? Kunnen jullie extra ondersteuning gebruiken tijdens het maken van het huiswerk? 

Als psychomotorische kinesitherapeut en leerkracht lager onderwijs in opleiding kan Pauline jullie hiermee verder helpen! 

Tijdens de wekelijkse huiswerkbegeleiding zullen we aan de slag gaan met het huiswerk van jouw zoon of dochter. Ook zal de leerstof vanuit de klas verder worden ingeoefend en geautomatiseerd. Indien nodig, kan er ook altijd extra uitleg worden gegeven bij moeilijke leerstof. 

Er zal worden gewerkt met een kleine groep, een persoonlijke aanpak staat dus steeds voorop. 

Deze huiswerkbegeleiding zal plaatsvinden op dinsdag en vrijdag, dit van 16u30 tot 17u30. Dit van 3 oktober tot 19 december. 

De kostprijs van één sessie bedraagt €25,- inclusief oefenmateriaal. Hiervoor is geen terugbetaling mogelijk. U kan zich enkel inschrijven voor de volledige periode, de totale kostprijs bedraagt €525 (21 sessies van 60 minuten). Individuele begeleiding is ook mogelijk.

Als orthopedagoog ziet Tine veel leerlingen waarvan het leren geruime tijd van een leien dakje liep. Maar vaak lopen ze vast bij de overgang naar het secundair onderwijs of wanneer ze plots complexere en grotere hoeveelheden moeten studeren. Voor ouders is het vaak geen evidentie om een gezond evenwicht te bewaren tussen helpen, overnemen en/of begeleiden. 

In een klein groepje gaan we hiermee aan de slag! Gedurende een traject van 12 weken richten we ons op het ontwikkelen van praktische skills: het organiseren van de boekentas, een duidelijk overzicht creëren van de vakken, het leren werken met een studieplanner, doelen opstellen op korte en lange termijn, concrete studietips, het leren leren, samenvattingen maken, etc. Bovendien wordt er rekening gehouden met individuele noden van jouw zoon of dochter.  

Dit traject zal plaatsvinden elke maandagavond, dit van 19u tot 20u30. Dit van 2 oktober tot 18 december.  

Indien je dit liever individueel opneemt, dan kan dit uiteraard ook in een traject op maat. 

 

Doorheen het komende school- en academiejaar bieden we individuele bijlessen/huiswerkbegeleiding aan voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar (middelbare schoolleeftijd en hogeschool/universiteit studenten)

Onze psycholoog Lotte heeft ruim 15 jaar ervaring in het geven van huiswerkbegeleiding en werkt reeds 5 jaar als (onderzoeks-)psycholoog. Ze geeft graag bijles over de vakken die ze zelf steeds ijverig en met veel plezier gestudeerd heeft. 

Lotte heeft veel ervaring met statistiek, SPSS en thesisbegeleiding. Verder studeerde ze Latijn en Oudgrieks in het middelbaar en spreekt ze vlot Italiaans, Frans en Engels. Je kan ook steeds bij Lotte terecht voor richtingspecifieke vragen i.v.m. psychologie. Tenslotte kan Lotte ook helpen met het opstellen van een studieplanning.

In samenspraak zal een individueel moment worden vastgelegd voor deze bijlessen. Eén sessie duurt 60 minuten tot 90 minuten. Zowel fysieke bijles als online bijles is mogelijk.

Groepstrajecten:

Huiswerkbegeleiding lagere school:

 • van 3/10/2023 – 19/12/2023 (behalve in de herfstvakantie),
 • elke dinsdag en vrijdag van 16:30-17:30.
 • 21 sessies (€25,- per uur).
 •  €525,-
 • Bij Pauline Janssis

Leren leren, plannen en organiseren, examenplanning, samenvatten, etc. voor de middelbare scholieren:

 • van 2/10/2023 – 18/12/2023 (behalve in de herfstvakantie),
 • elke maandag van 19:00-20:30.
 • 11 sessies (€35,- per 1,5 uur)
 • €385.
 • Bij Tine Vangeneugden

Individuele begeleiding:

Lager: €40/uur
Middelbaar: €42,50/uur
Hoger onderwijs: €45/uur
Thesis: €60,-/uur (inclusief nalezen)

×